

## Specialty Institute 2022 Addressing the Spectrum of Housing for Victim/Survivors of Domestic Violence, Sexual Violence, and Trafficking in

### Indigenous Communities

#### Day One, June 28

11:00 am MDT	Traditional Welcome Overview Housekeeping Instructions	15 minutes
11:15 am MDT	Opening Plenary: Introduction to STTARS: Safety, Training, and Technical Assistance, Resources and Support, the Indigenous Safe Housing Center	1 hour
12:15 pm MDT	History of Tribal Housing Program: Responding to the Impacts of Colonization	1 hour
1:15 pm MDT	Break	30 minutes
1:45 pm MDT	Housing Insecurity and Homelessness in Indian Country	1 hour
2:45 pm MDT	Safety and Housing Issues Facing Our Alaska and Hawaiian Native Relatives	1 hour
3:45 pm MDT	Reflections on Today, Wishes for Tomorrow	15 minutes
4:00 pm MDT	End of Day 1	

#### Day Two, June 29

11:00 am MDT	Welcome Back Check-In Introductions	15 minutes
	Introductions	

11:15 am MDT	Opening Plenary: Domestic Violence Shelters and Other Safe Space: What Is the Need and How Do We Meet It?	1 hour
12:15 pm MDT	Overview of Resources for Tribal Domestic Violence Shelters and Programs	1 hour
1:15 pm MDT	Break	30 minutes
1:45 pm MDT	Panel Discussion: Survivor Needs: Providing Safe Affordable Housing	1 hour
2:45 pm MDT	Strengthening Our Advocacy to Respond to Housing/ Shelter Needs of Survivors	1 hour
3:45 pm MDT	Reflections on Today, Wishes for Tomorrow	15 minutes
4:00 pm MDT	End of Day 2	

# Day Three, June 30

11:00 am MDT	Welcome Back Check-In Instructions	15 minutes
11:15 am MDT	Opening Plenary: Safe Housing is a Human Right	60 minutes
12:15 am MDT	A People of Place: Innovations in Tribal Housing and Community Development	60 minutes
1:15 pm MDT	Break	30 minutes
1:45 pm MDT	Human Rights Clinic on Tribal Housing Code and Domestic Violence	60 minutes
2:45 pm MDT	Policy Considerations and Recommendations: Impact of VAWA	60 minutes
3:45 pm MDT	Traditional Closing	15 minutes
4:00 pm MDT	End of Specialty Institute 2022	